Takaisin

Matkakertomus Neste Rally 2015

Julkaistu 5.8.2015 | Uutinen

Motoristihenkisen jäsenistömme kesän kulmakohtaamisia on taasen vietetty Suurajojen merkeissä 30.7.2015-2.8.2015 välisenä ajankohtana. Toistakymmentä jäsentä kokoontui Kalifimme kesämökille Konginkankaalle Nesterallin merkeissä.

Perinteiseen tapaan paikalle saapuneet saivat nauttia ruuasta, juomasta, saunasta ja ja ennen kaikkea hyvästä seurasta. Armoitetun Kalifimme lauseethan alkoivat lähes aina sanonnalla HYVÄT HERRAT ja sellaisessa seurassa on helppo löytää tarinanaihetta (ja pääsee väittelemään) siis kinaamaan.

Perjantai-aamu aloitettiin saunomalla (kuten torstai-iltakin oli lopetettu) ja tällöin osa herroista kiipesi ratsunsa selkään ja lähti suorittamaan pohjoisen kierrosta pienempää tieverkkoa hyväksi käyttäen. Ja kesän ollessa hieman ajoittain kostea niin hyvänä puolena oli ettei soratiet pölynneet. Jäsenistömme Yksinäinen Soturi kiersi pohjoisen aina Nordkappia myöten saadakseen selville että kyllä sielläkin sataa (lähes taukoamatta). Sotilaallista kuria noudattaen hän ei poikennut suunnitellulta reitiltään edes Luostolle lystin pitoon vaikka me mahdollisuutta tyrkättiin. Perusjoukko kävi jopa jo lauantaina kilpa-autoiluakin katsomassa kunhan olivat saaneet lohisopat parempaan talteen. Neljän miehen joukko suoritti myös lyhyen valtiovierailun Ruotsiin tutustuakseen onko Ruotsin tiestö samalla tasolla kun kotisuomi ja olihan se (heikkokuntoista tietä sielläkin löytyy). Itälapin porojen runsas esiintyminen maanteillä kyllä ihmetytti, ei ole ainakaan henkilökohtaisesti osunut yhtä runsasta liikehdintää kohdalle aikaisemmin alkaen aina Taivalkoskelta, jossa niitä on jo runsain mitoin kärpäsparvien peittäminä, voi poroparkoja.

Kulkijat palailivat kotikonnuileen osa lauantain aikana ja viimeisimmät sunnuntai-iltaan mennessä. Jälleen kun tätä kaunista maatamme kierrettin, niin sen huomaa että kyllä meillä tilaa riittää ja kaunista katseltavaa. Kokoontuminen kaikkine retkineen meni onnistunesti, kastumisia tuli vaan ei kaatumisia.

 

Kuvia nähtävissä galleriassa.